Kotlety z serem żółtym

Kotlety z serem żółtym

Kotlety z serem żółtym to nieodparty przysmak, który idealnie łączy smak mięsa z roztopionym serem. Jest to przepyszny, wyłożony serem żółtym kotlet, który wspaniale komponuje się z prostymi dodatkami takimi jak frytki czy sałatka. Kotlety te są szczególnie popularne wśród dzieci, a ich przygotowanie nie jest skomplikowane. To doskonały wybór na rodzinny obiad lub kolację. Ten przepis jest szczególnie polecany dla miłośników mięsa i sera. Jeśli jeszcze nie próbowałeś kotleta z serem, ten przepis jest idealnym punktem wyjścia do odkrywania tej smacznej kombinacji.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki mleka 3,2%
  • 2 szczypty wegety
  • mąka pszenna i bułka tarta do panierki
  • tłuszcz do smażenia (u mnie margaryna palma i planta)
  • sól, pieprz

Kotlety z serem żółtym – jak zrobić?

  1. 1.
    Piersi oczyścić, każdą pojedynczą pierś przekroić na połowę. Rozbić za pomocą tłuczka do mięsa, posypać z obu stron solą i pieprzem.
  2. 2.
    Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajko rozbełtać, dodać mleko, starty ser i wegetę, wymieszać.
  3. 3.
    Kotleciki obtaczać w mące, masie jajeczno-serowej i bułce tartej.
  4. 4.
    Kotleciki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Kotlety z serem żółtym – dodatkowe informacje

Pierś z kurczaka można zastąpić schabem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kotlety z sera żółtego
Następny przepis: KOTLETY Z PRAWDZIWKAMI (SCALOPPINE AI FUNGHI PORCINI)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode