Kotlety z patisona
Kotlety z patisona to niewielkie kulinarne dzieło sztuki, które wprowadzi do Twojej kuchni świeżość lata i ukochane smaki sezonowych warzyw. Patison, znany również jako cykoria letnia, jest głównym bohaterem tego przepisu. Jego niepowtarzalny smak i delikatna konsystencja sprawiają, że jest idealnym składnikiem na kotlety. Zaskocz gości zaproszeni na letni obiad, podając im zdrowe i smaczne kotlety z patisona. Jakże różnorodne mogą być smaki natury! Oto składniki niezbędne do przygotowania tej wyjątkowej potrawy.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 duża cukinia
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej
Kotlety z patisona – jak zrobić?
- Patisona pokroić w plastry, obrać ze skórki, posolić, popieprzyć, obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć na złoty kolor na oleju.
Kotlety z patisona – dodatkowe informacje
Zamiast patisona można użyć cukinię.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kotlety z opieniek
Następny przepis: Kotlety z Piersi Kurczaka w Podwójnej Panierce