Kotlety schabowe po kowalsku
Zapraszamy do odkrycia smaku autentycznej, wiejskiej kuchni z uroczego zakątka Polski – Kotliny Kowalskiej. Oto przepis na niezwykle soczyste i aromatyczne kotlety schabowe po kowalsku. Wyjątkowość tego dania bierze się z prostoty składników i sposobu przygotowania, zgodnego z tradycją rejonu. Ten popularny wariant kotleta schabowego zachwyci Was intensywnym, pełnym smakiem. Przepis idealny, jeżeli szukasz czegoś, co napełni dom przyjemnym aromatem i zadowoli podniebienia wszystkich domowników. Zobaczcie jak przygotować soczyste i chrupiące kotlety po kowalsku. Kluczem do sukcesu jest dobrej jakości mięso oraz skrupulatne przygotowanie.
admin
Składniki:
- 4 plastry schabu bez kości
- 200 gram pieczarek
- 2 cebule
- 100-150 gram sera mozzarella lub inny np. gouda
- sól, pieprz
- Do panierowania:
- jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
Kotlety schabowe po kowalsku – jak zrobić?
Kotlety schabowe po kowalsku – dodatkowe informacje
Takie kotlety możemy zrobić, gdy nam zostaną z poprzedniego dnia zwykłe kotlety schabowe. Jako kotlety po kowalsku, są one wzbogacone unikalnym zestawem przypraw i składników, które nadają im wyjątkowy smak i aromat. Przygotowanie takich kotletów może być świetnym sposobem na wykorzystanie mięsa z wcześniejszych posiłków i stworzenie nowego, smacznego dania.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kotlety schabowe po hawajsku
Następny przepis: Kotlety schabowe w sosie chrzanowym