Kostki z manny z musem jeżynowym
Przedstawiamy przepis na kosmetyczne kostki z kaszy manny z musem jeżynowym. Ta niecodzienna propozycja nie tylko zadowoli wszystkich miłośników kuchennych eksperymentów, ale również wprowadzi odrobinę luxusu do codziennego menu. Potężna dawka witamin i antyoksydantów zawartych w jeżynach sprawia, że danie to jest nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Kombinacja delikatnej kaszy manny z wyrazistym, owocowym musem to prawdziwy kulinarny majstersztyk. Oto idealny sposób, aby przekonać nawet najbardziej wybredne podniebienia do spożywania kasz. Niech ten egzotyczny przepis stanie się inspiracją do twórczego gotowania!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 litr mleka
- 1 szklanka kaszy manny
- 2 szklanki jeżyny
- Cukier do smaku
Kostki z manny z musem jeżynowym – jak zrobić?
- Mleko gotujemy, zarzucamy kaszą i razem ogrzewamy do całkowitego rozklejenia kaszy. Ugotowaną kaszę przelewamy do szerokiego naczynia i pozostawiamy do zastygnięcia. Gotową kroimy w kostkę i przekładamy do pucharków. Zalewamy musem owocowym i dekorujemy owocami. Mus: Jeżyny miksujemy, słodzimy do smaku.
Słowa kluczowe: kostka z kaszy manny
Kostki z manny z musem jeżynowym – dodatkowe informacje
Deser ten można wykonać także z innych owoców sezonowych: truskawek, malin, borówek. Jest dietetyczny, lekki i pyszny. Doskonały dla dzieci i nie tylko.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kotleciki z mortadeli w cieście biszkoptowym
Następny przepis: Koszyczki z chleba tostowego i pieczarek