Kostki z manny z musem jeżynowym

Kostki z manny z musem jeżynowym

Przedstawiamy przepis na kosmetyczne kostki z kaszy manny z musem jeżynowym. Ta niecodzienna propozycja nie tylko zadowoli wszystkich miłośników kuchennych eksperymentów, ale również wprowadzi odrobinę luxusu do codziennego menu. Potężna dawka witamin i antyoksydantów zawartych w jeżynach sprawia, że danie to jest nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Kombinacja delikatnej kaszy manny z wyrazistym, owocowym musem to prawdziwy kulinarny majstersztyk. Oto idealny sposób, aby przekonać nawet najbardziej wybredne podniebienia do spożywania kasz. Niech ten egzotyczny przepis stanie się inspiracją do twórczego gotowania!

Składniki:

  • 1 litr mleka
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 szklanki jeżyny
  • Cukier do smaku

Kostki z manny z musem jeżynowym – jak zrobić?

  1. Mleko gotujemy, zarzucamy kaszą i razem ogrzewamy do całkowitego rozklejenia kaszy. Ugotowaną kaszę przelewamy do szerokiego naczynia i pozostawiamy do zastygnięcia. Gotową kroimy w kostkę i przekładamy do pucharków. Zalewamy musem owocowym i dekorujemy owocami. Mus: Jeżyny miksujemy, słodzimy do smaku.

Słowa kluczowe: kostka z kaszy manny

Kostki z manny z musem jeżynowym – dodatkowe informacje

Deser ten można wykonać także z innych owoców sezonowych: truskawek, malin, borówek. Jest dietetyczny, lekki i pyszny. Doskonały dla dzieci i nie tylko.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kotleciki z mortadeli w cieście biszkoptowym
Następny przepis: Koszyczki z chleba tostowego i pieczarek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode