Konfitura z czerwonej i białej porzeczki

Konfitura z czerwonej i białej porzeczki

Czy można sobie wyobrazić lepsze powitanie lata niż słoik domowej konfitury z czerwonych i białych porzeczek? Nasycenie smaku, które oferuje ten przepis, z pewnością przekroczy Twoje oczekiwania. Nasza konfitura z porzeczek jest subtelnie słodka, lekko kwaskowata – po prostu idealna do uprzyjemnienia porannych tostów lub jako dodatek do deserów. Piękno tego przepisu polega na harmonijnym połączeniu czerwonej i białej porzeczki, które zaskakują swoją symfonią smaków. Niezależnie od tego, czy jesteś amatorzy winiarskiego arystokraty – czerwonej porzeczki, czy delikatnej, eleganckiej białej porzeczki, ta konfitura z pewnością Cię oczaruje.

Składniki:

  • 1 kg. porzeczki białej i czerwonej
  • 0,5 kg. cukru żelującego 2:1
  • 4 słoiki po 250 ml.

Konfitura z czerwonej i białej porzeczki – jak zrobić?

  1. Porzeczki obieram z szypułek. Mieszam z cukrem żelującym i doprowadzam do zagotowania. Gotuję 3 minuty. Wkładam do słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem. Gdy ostygną wynoszę do spiżarki.

Słowa kluczowe: konfitury z porzeczek, powidła z czerwonej porzeczki

Konfitura z czerwonej i białej porzeczki – dodatkowe informacje

Owoce ważę dopiero po obraniu ich z szypułek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Konfitura z czerwonej porzeczki
Następny przepis: Konfitura z dyni, jabłek i brzoskwini

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode