Kieszonki schabowe z serem

Kieszonki schabowe z serem

Nasza propozycja przygotowania na obiad to pyszne kieszonki schabowe z serem. Wyższa sztuka kulinarna, czeka na Ciebie w tym przepisie! Wypełnione do syta, gęstym, kremowym serem, te kieszonki zapewnią Ci prawdziwą ucztę smakową. Kojarzące się z rodzinnymi obiadami, schabowe w nowej, zdumiewająco smacznej odsłonie. Delikatne mięso, soczysty ser, który stopi się w trakcie pieczenia tworząc delikatny sos – to jest to, co sprawia, że choć przepis wydaje się prosty, smak jest wyjątkowy. Spróbuj schabu w tej formie raz, a z pewnością od tego momentu będzie to jedno z Twoich ulubionych dań. Idealne na obiad, gdy masz ochotę na tradycję z nowoczesnym twistem.

Składniki:

  • -2 cm plastry schabu bez kości, 4 sztuki
  • -4 plastry salami
  • -4 sztuki sera żółtego
  • -1 sztuka jajka
  • -mąka pszenna
  • -bułka tarta
  • -sól
  • -pieprz
  • -oliwa do smażenia

Kieszonki schabowe z serem – jak zrobić?

  1. Plastry mięsa przekroić na 2 plastry po 1 cm nie docinając do końca. (Nie docinać do końca).
  2. Mięso przykryte folią spożywczą, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem. Odstawić na 10 minut do lodówki.
  3. Na połowie plastra, ułożyć plasterek salami, plasterek sera nakryć drugą częścią zbić delikatnie tłuczkiem. (Żeby się nie rozchodziły).
  4. Panierować w mące, jajku, tartej bułce.
  5. Smażyć na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony do zrumienienia. (Z każdej strony po 4-5 minut).

Kieszonki schabowe z serem – dodatkowe informacje

Podawać z frytkami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kieszonki drobiowe z kaszanką, serem i cebulką
Następny przepis: Kieszonki schabowe ze szpinakiem i sosem chrzanowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode