Kieszonki schabowe z serem
Nasza propozycja przygotowania na obiad to pyszne kieszonki schabowe z serem. Wyższa sztuka kulinarna, czeka na Ciebie w tym przepisie! Wypełnione do syta, gęstym, kremowym serem, te kieszonki zapewnią Ci prawdziwą ucztę smakową. Kojarzące się z rodzinnymi obiadami, schabowe w nowej, zdumiewająco smacznej odsłonie. Delikatne mięso, soczysty ser, który stopi się w trakcie pieczenia tworząc delikatny sos – to jest to, co sprawia, że choć przepis wydaje się prosty, smak jest wyjątkowy. Spróbuj schabu w tej formie raz, a z pewnością od tego momentu będzie to jedno z Twoich ulubionych dań. Idealne na obiad, gdy masz ochotę na tradycję z nowoczesnym twistem.
Piotr Zieliński
Składniki:
- -2 cm plastry schabu bez kości, 4 sztuki
- -4 plastry salami
- -4 sztuki sera żółtego
- -1 sztuka jajka
- -mąka pszenna
- -bułka tarta
- -sól
- -pieprz
- -oliwa do smażenia
Kieszonki schabowe z serem – jak zrobić?
- Plastry mięsa przekroić na 2 plastry po 1 cm nie docinając do końca. (Nie docinać do końca).
- Mięso przykryte folią spożywczą, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem. Odstawić na 10 minut do lodówki.
- Na połowie plastra, ułożyć plasterek salami, plasterek sera nakryć drugą częścią zbić delikatnie tłuczkiem. (Żeby się nie rozchodziły).
- Panierować w mące, jajku, tartej bułce.
- Smażyć na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony do zrumienienia. (Z każdej strony po 4-5 minut).
Kieszonki schabowe z serem – dodatkowe informacje
Podawać z frytkami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kieszonki drobiowe z kaszanką, serem i cebulką
Następny przepis: Kieszonki schabowe ze szpinakiem i sosem chrzanowym