Kasza manna z jabłkiem i śliwką – dla niemowląt
Kasza manna z jabłkiem i śliwką to idealna propozycja dla najmłodszych smakoszy. Przepis ma prostą koncepcję, składniki są łatwo dostępne, a sama potrawa jest pełna witamin i składników odżywczych. Ta kaszka manna dla niemowląt to doskonałe połączenie zdrowia i smaku. Korzystając z naturalnych produktów, dostarczamy maluchowi niezbędnych składników, które wspomogą jego rozwój. Dodatek śliwek dostarczy błonnika, a jabłko dopełni smaku. Kasza manna dla niemowląt to fantastyczna posilek, który możemy podać naszemu dziecku zarówno na śniadanie jak i na kolację.
admin
Składniki:
- 4 łyżki kaszy manny
- 1 jabłko
- 5-6 śliwek suszonych
- 1 i 3/4 szkl. wody
Kasza manna z jabłkiem i śliwką – dla niemowląt – jak zrobić?
- Szklankę wody zagotowujemy w rondelku, gdy zawrze wlewamy kaszę mannę namoczoną w pozostałej wodzie. Gotujemy stale mieszając około 3 minuty. Następnie dodajemy pokrojone w drobne kawałeczki śliwki, po chwili umyte, obrane i starte jabłko. Gotujemy razem jeszcze 2-3 minuty.
Kasza manna z jabłkiem i śliwką – dodatkowe informacje
Jeśli jest taka potrzeba miksujemy, ale można też tak zostawić, aby przyzwyczajać Malucha do gryzienia.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Deser z nasionami chia
Następny przepis: Deserek - soczysta gruszka