Kasza manna z jabłkiem i śliwką - dla niemowląt

Kasza manna z jabłkiem i śliwką – dla niemowląt

Kasza manna z jabłkiem i śliwką to idealna propozycja dla najmłodszych smakoszy. Przepis ma prostą koncepcję, składniki są łatwo dostępne, a sama potrawa jest pełna witamin i składników odżywczych. Ta kaszka manna dla niemowląt to doskonałe połączenie zdrowia i smaku. Korzystając z naturalnych produktów, dostarczamy maluchowi niezbędnych składników, które wspomogą jego rozwój. Dodatek śliwek dostarczy błonnika, a jabłko dopełni smaku. Kasza manna dla niemowląt to fantastyczna posilek, który możemy podać naszemu dziecku zarówno na śniadanie jak i na kolację.

Składniki:

  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 jabłko
  • 5-6 śliwek suszonych
  • 1 i 3/4 szkl. wody

Kasza manna z jabłkiem i śliwką – dla niemowląt – jak zrobić?

  1. Szklankę wody zagotowujemy w rondelku, gdy zawrze wlewamy kaszę mannę namoczoną w pozostałej wodzie. Gotujemy stale mieszając około 3 minuty. Następnie dodajemy pokrojone w drobne kawałeczki śliwki, po chwili umyte, obrane i starte jabłko. Gotujemy razem jeszcze 2-3 minuty.

Kasza manna z jabłkiem i śliwką – dodatkowe informacje

Jeśli jest taka potrzeba miksujemy, ale można też tak zostawić, aby przyzwyczajać Malucha do gryzienia.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Deser z nasionami chia
Następny przepis: Deserek - soczysta gruszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode