Kanie smażone w panierce
Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na kusząco chrupiące kanie w panierce. To danie, w którym delikatne mięso kanii stapia się z chrupiącym otoczeniem, powstałym z niezawodnej, domowej panierki. Kanie to światowo cenione wyroby mięsne, znane ze swojego wyjątkowego, delikatnego smaku i łatwości przyrządzania. Panierka dodaje im dodatkowego chrupkości i aromatu. Ta prosta i szybka receptura sprawi, że twój obiad czy kolacja nabiorą zupełnie nowego wymiaru i smaku. Jeśli jesteś wielbicielem wyrafinowanych mięs, ten przepis na kanie w panierce na pewno powinien znaleźć się w twoim kulinarnym repertuarze.
admin
Składniki:
- Świeże kanie
- przyprawa uniwersalna
- jajko
- mąka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Kanie smażone w panierce – jak zrobić?
- Kanie oczyścić, ale nie myć wodą. Posypać przyprawą. Obtaczać kolejno w mącę, jajku i bułce tartej (jak tradycyjne schabowe). Smażyć z obu stron na rumiano. Jeść na ciepło z sosem czosnkowym.
xxxx – dodatkowe informacje
Jeśli kanie są smażone w panierce, to jeśli mamy dużą ilość grzybów, polecam wykorzystać do tego celu frytkownicę. Dzięki temu cały proces stanie się prostszy i szybszy.