Kanie smażone w panierce

Kanie smażone w panierce

Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na kusząco chrupiące kanie w panierce. To danie, w którym delikatne mięso kanii stapia się z chrupiącym otoczeniem, powstałym z niezawodnej, domowej panierki. Kanie to światowo cenione wyroby mięsne, znane ze swojego wyjątkowego, delikatnego smaku i łatwości przyrządzania. Panierka dodaje im dodatkowego chrupkości i aromatu. Ta prosta i szybka receptura sprawi, że twój obiad czy kolacja nabiorą zupełnie nowego wymiaru i smaku. Jeśli jesteś wielbicielem wyrafinowanych mięs, ten przepis na kanie w panierce na pewno powinien znaleźć się w twoim kulinarnym repertuarze.

Składniki:

  • Świeże kanie
  • przyprawa uniwersalna
  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Kanie smażone w panierce – jak zrobić?

  1. Kanie oczyścić, ale nie myć wodą. Posypać przyprawą. Obtaczać kolejno w mącę, jajku i bułce tartej (jak tradycyjne schabowe). Smażyć z obu stron na rumiano. Jeść na ciepło z sosem czosnkowym.

xxxx – dodatkowe informacje

Jeśli kanie są smażone w panierce, to jeśli mamy dużą ilość grzybów, polecam wykorzystać do tego celu frytkownicę. Dzięki temu cały proces stanie się prostszy i szybszy.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kania w cieście
Następny przepis: kapuściana zarzucajka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode