Kania w cieście

Kania w cieście

W tym wyjątkowym przepisie, „Kania w cieście”, występuje wykwintne połączenie smaków i tekstur, które z pewnością zachwyci wszystkich gości na kolację. Mięso kani jest delikatne, ale o wyrazistym, niepowtarzalnym smaku, które przy odpowiedniej obróbce staje się prawdziwą kulinarną rozkoszą. W połączeniu z delikatnym, chrupiącym ciastem, stwarza duet idealny, który rzuca cień na wszystkie inne dania na stole. Swoją elegancją i wyrafinowanym smakiem to danie wprowadzi nastrój luksusu na każde przyjęcie. Składniki są proste, ale technika przygotowania może wymagać nieco zdolności. Daj się zachwycić niezwykłym doznaniem jakie daje Kania w cieście.

Składniki:

  • Kanie,
  • 1 szklanka pełna mąki,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 jajka,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz, majeranek.

Kania w cieście – jak zrobić?

  1. Mleko połączyć z mąką, roztrzepanymi jajkami i proszkiem. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką lub zmiksować aby otrzymać kremową konsystencję bez grudek. Kanie oczyścić, umyć i posypać przyprawami.
  2. Następnie maczać w cieście i obsmarzyć z obu stron na rumiano. Usmarzone kanie można podawać według własnych upodobań (z pieczonymi ziemniakami, z chlebem lub z surówkami).

Kania w cieście – dodatkowe informacje

Przygotowane kanie można także obtoczyć w mące, jajku i bułce i usmażyć jak kotlet schabowy. Robiąc ciasto można także dodać sera żółtego startego na dużych oczkach.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kandyzowana skórka z cytryny
Następny przepis: Kanie smażone w panierce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode