kanapeczki na krakersach z pastami
Zapraszamy do odkrycia przepisu na niezwykle smaczne i szybkie w przygotowaniu kanapeczki na krakersach z pastami. To doskonała propozycja nie tylko na sylwestrową noc, ale na każdą domową imprezę czy spotkanie ze znajomymi. Ciekawe połączenie kruchych krakersów z różnymi pastami uwodzi swoim smakiem i urozmaiconą fakturą. Proste w wykonaniu, ale efektowne w prezentacji, mini kanapeczki na krakersach z pastami z pewnością zdobędą uznanie wśród gości. Ciesz się tymi małymi przysmakami w towarzystwie ulubionych osób i najlepszych rozmów.
Piotr Zieliński
Składniki:
- paczka solonych krakersów
- 3 jajka
- 120 g konserwy drobiowej
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki chrzanu
- pieprz
- koperek
- pomidorki koktajlowe
- oliwki czarne
- oliwki zielone nadziewane papryką
- 2 kabanosy
- kilka rzodkiewek
- zielony ogórek
- 2 ogórki konserwowe
- 2 liście sałaty
Kanapeczki na krakersach z pastami – jak zrobić?
- Ugotuj jajka na twardo. Obierz je, zmiksuj z połową majonezu i połową chrzanu. Dopraw pieprzem i dodaj posiekany koperek. W tym samym czasie przygotuj drugą pastę: wymieszaj konserwę z chrzanem i majonezem.
- Porwij sałatę na mniejsze kawałki i ułóż na krakersach. Na każdym krakersie nałóż po trochu pasty. Pokrój kabanosy na grube plasterki, a oliwki i pomidorki na połówki. Dodaj na kanapeczki według uznania.
Słowa kluczowe: kanapeczki sylwestrowe, tartinki na krakersach, przekąski kanapeczki, mini kanapeczki na krakersach, kanapeczki z pastami, kanapki na krakersach, krakersy z różnymi pastami, kanapeczki z krakersów
Porady – dodatkowe informacje
Ważne jest, aby nie przygotować kanapeczek na krakersach z pastami zbyt wcześnie. Koniecznie pod pastę warto dodać po kawałku sałaty, ponieważ inaczej krakersy mogą odmięknąć. Smaczne są one wtedy, gdy są chrupiące.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kanadyjskie naleśniczki
Następny przepis: Kanapka „Angry Bird”