KALAREPY NADZIEWANE MIĘSEM

KALAREPY NADZIEWANE MIĘSEM

Przedstawiamy przepis na kalarepy nadziewane mięsem, idealne danie dla wszystkich, którzy są miłośnikami warzyw korzeniowych i klasycznej polskiej kuchni. Przygotowanie tych kalarep faszerowanych mięsem mielonym to ciekawy sposób na wprowadzenie pewnej odmiany do codziennego menu. Wyrazisty smak kalarepy doskonale łączy się z aromatem mięsnego farszu, tworząc kompozycję cieszącą podniebienie. Dania nadziewane to świetna propozycja na rodzinne obiady czy spotkania towarzyskie, ponieważ prezentują się efektownie i apetycznie. Jeżeli szukasz nowego spojrzenia na tradycyjne potrawy na bazie kalarepy, ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu.

Składniki:

  • 3 marchewki, 20 dag mielonego mięsa, 3 grzyby, 1 cebula, 1 pomidor, 2 łyżki oleju, przyprawa do mięsa mielonego, 5 dag żółtego sera

mięsem jagnięcym

KALAREPY NADZIEWANE MIĘSEM – dodatkowe informacje

Podaję z gotowanymi ziemniakami i surówką z pomidorów. Upieczone kalarepy można też polać sosem beszamelowym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: KAŁDUNY /KARTACZE/
Następny przepis: Kalie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode