Kakaowy krem z serka mascarpone i kremówki bez żelatyny
Wykwintny i delikatny kakaowy krem z serka mascarpone i kremówki bez żelatyny to doskonałe rozwiązanie dla osób szukających alternatywy dla tradycyjnych deserów z wykorzystaniem śmietany. Wyróżniają się one doskonałą konsystencją oraz niesamowicie delikatnym smakiem, co jest wynikiem połączenia sprawdzonych składników, takich jak ser mascarpone, kremówka i kakao. Bez względu na okazję, ten elegancki deser z pewnością zachwyci każde podniebienie. Joanna opracowała ten unikalny przepis na masę z serka mascarpone bez śmietany, krem z serka mascarpone bez śmietany i krem z mascarpone bez śmietany, aby zapewnić najwyższą jakość każdemu miłośnikowi deserów.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 500g serka mascarpone
- 500 ml śmietanki 30-36%
- 5 łyżek cukru pudru (płaskich)
- 3-4 łyżki kakao
Kakaowy krem z serka mascarpone i kremówki bez żelatyny – jak zrobić?
- Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno.
- Następnie delikatnie połączyć ubitą śmietankę z serkiem mascarpone – uprzednio zmiksowanym z kakao.
Krem nadaje się do użycia bezpośrednio po przygotowaniu.
Słowa kluczowe: masa z serka mascarpone bez śmietany, krem z serka mascarpone bez śmietany, krem z mascarpone bez śmietany
Kakaowy krem z serka mascarpone i kremówki bez żelatyny – dodatkowe informacje
Z podanych proporcji wychodzi dość sporo kremu i wystarczy go na przykład na trzykrotne przełożenie oraz dekorację tortu o średnicy około 22 cm.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kakaowo-orzechowe z masą krówkową
Następny przepis: Kakory z mięsem mielonym