Kakaowe muffinki bez jajek

Kakaowe muffinki bez jajek

Zapraszamy do wypróbowania wyjątkowego przepisu na kakaowe muffinki bez jajek. Powstały z myślą o osobach na diecie bezjajecznej, ale także dla tych, którzy szukają alternatywnych smaków. Babeczki czekoladowe bez masła i mleka są równie pyszne, co tradycyjne. Przepis na babeczki bez jajek i mleka to propozycja dla osób z nietolerancjami pokarmowymi, ale nie tylko. Muffinki czekoladowe bez jajek są wegańskie, a do ich przygotowania potrzebujesz naprawdę niewiele składników. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, że zdrowa kuchnia może być naprawdę smaczna.

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. brązowego cukru
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 szkl. mleka
  • 6 łyżek oleju

Kakaowe muffinki bez jajek – jak zrobić?

  1. Suche składniki wymieszać w 1 misce, mokre w drugiej. Wszystko razem połączyć i wymieszać. Nakładać do foremek na muffinki. Piec ok. 20 minut w temp. 180st.

Kakaowe muffinki bez jajek – dodatkowe informacje

Do muffinek można włożyć dodatki – np. wiśnie z kompotu czy słoika, świeże banany, orzechy czy po łyżeczce serka waniliowego. Świetnie smakują również z polewą z białej czekolady i migdałami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kakaowa szarlotka sypana
Następny przepis: Kakaowe muffinki z wiśniami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode