Kakaowa owsianka z orzechami
Kakaowa owsianka z orzechami to smakowita propozycja na rozpoczęcie dnia. Idealna dla każdego, kto ceni sobie nie tylko smaczne, ale i wartościowe posiłki. To połączenie pełnej porcji błonnika z owsianki, antyoksydantów z kakao oraz zdrowych tłuszczów z orzechów da Ci odpowiednią dawkę energii na start. Owsianka kakaowa z orzechami to sposób na urozmaicenie klasycznego przepisu na owsiankę, wprowadzenie do niego mocniejszego, wyrazistego smaku. Warto wypróbować ten przepis – będzie to smaczna odmiana dla miłośników owsianki oraz możliwość poznania jej innej, ciekawej odsłony dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z tym poszukiwanym trendem.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 8 łyżek płatków owsianych górskich
- szklanka mleka
- 2 łyżki miodu
- łyżka kakao
- garść orzechów włoskich
- banan
Kakaowa owsianka z orzechami – jak zrobić? Sposób przygotowania:
- Płatki zalać mlekiem i gotować kilka minut, aż zmiękną. Pod koniec gotowania dodać kakao. Orzechy posiekać, a banana pokroić w plasterki. Owsiankę przełożyć do miseczek, dodać plasterki banana, polać miodem i posypać orzechami.
Kakaowa owsianka z orzechami – dodatkowe informacje
Przed posypaniem orzechy można uprażyć na suchej patelni, będą miały bardziej wyrazisty smak.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kakaowa rolada z mascarpone
Następny przepis: Kakaowa szarlotka sypana