KABACZEK Z POMIDORAMI

KABACZEK Z POMIDORAMI

Zapraszamy do wypróbowania naszego zdrowego, pomysłowego przepisu na kabaczek z pomidorami. Ta smakowita, wegetariańska potrawa to doskonałe połączenie słodkości pomidorów i delikatnego, orzeźwiającego smaku kabaczka. To danie jest nie tylko pożywne i pełne witamin, ale również niesamowicie uniwersalne – sprawdzi się jako lekki obiad, urozmaicenie grilla czy dodatek do mięs. Prostota składników i szybkość wykonania to zdecydowane atuty tej potrawy. Świeżość warzyw, naturalne smaki i aromaty – kabaczek z pomidorami to propozycja, która podbije Twoje kubki smakowe. Czy jesteś na pewno gotów na to doświadczenie?

Składniki:

  • 1 duży kabaczek
  • 1 -2 cebule
  • 3 duże pomidory
  • 2 śląskie kiełbasy
  • olej ok. 3/4 szklanki
  • sól, pieprz ziołowy

Kabaczek z pomidorami – jak zrobić?

  1. Kabaczka umyć i obrać ze skóry, wydrążyć środek. Pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Kabaczka przełożyć do garnka, dodać zrumienioną cebulę razem z olejem, pokrojone w kostkę pomidory i kiełbasę w plastrach. Dosypać sól i pieprz ziołowy. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut. W razie potrzeby dolać trochę wody.

KABACZEK Z POMIDORAMI – dodatkowe informacje

Moja rada: Zamiast kabaczka można użyć cukinię, a pomidory świeże można zastąpić pomidorami w puszce.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jutterbug - szweckie bezowe ciasteczka
Następny przepis: Kabanosy z serem żółtym na toście

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode