KABACZEK Z POMIDORAMI
Zapraszamy do wypróbowania naszego zdrowego, pomysłowego przepisu na kabaczek z pomidorami. Ta smakowita, wegetariańska potrawa to doskonałe połączenie słodkości pomidorów i delikatnego, orzeźwiającego smaku kabaczka. To danie jest nie tylko pożywne i pełne witamin, ale również niesamowicie uniwersalne – sprawdzi się jako lekki obiad, urozmaicenie grilla czy dodatek do mięs. Prostota składników i szybkość wykonania to zdecydowane atuty tej potrawy. Świeżość warzyw, naturalne smaki i aromaty – kabaczek z pomidorami to propozycja, która podbije Twoje kubki smakowe. Czy jesteś na pewno gotów na to doświadczenie?
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- 1 duży kabaczek
 - 1 -2 cebule
 - 3 duże pomidory
 - 2 śląskie kiełbasy
 - olej ok. 3/4 szklanki
 - sól, pieprz ziołowy
 
Kabaczek z pomidorami – jak zrobić?
- Kabaczka umyć i obrać ze skóry, wydrążyć środek. Pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Kabaczka przełożyć do garnka, dodać zrumienioną cebulę razem z olejem, pokrojone w kostkę pomidory i kiełbasę w plastrach. Dosypać sól i pieprz ziołowy. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut. W razie potrzeby dolać trochę wody.
 
KABACZEK Z POMIDORAMI – dodatkowe informacje
Moja rada: Zamiast kabaczka można użyć cukinię, a pomidory świeże można zastąpić pomidorami w puszce.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Jutterbug - szweckie bezowe ciasteczka
Następny przepis: Kabanosy z serem żółtym na toście





