Jesienna sałatka owocowa
Jesienna sałatka owocowa to doskonały sposób na wprowadzenie sezonowości do twojej kuchni. Dzięki wykorzystaniu dojrzałych, soczystych owoców, które własnie teraz są w najlepszym momencie, z łatwością stworzysz pyszne, pachnące danie. Sałatka jest perfekcyjnie wyważona – jej smak jest intrygujący, ale jednocześnie delikatny. Jest też niezwykle uniwersalna – sprawdzi się jako dodatek do obiadu, albo samodzielny posiłek. Szczególnie polecamy ją na jesienne popołudnia, kiedy potrzebujesz czegoś, co Cię rozgrzeje i doda energii. Sałatka jesienna to przepyszny i kolorowy dodatek do Twojego jesiennego menu!
admin
Składniki:
- 1 gruszka
- 1 jabłko
- 1 brzoskwinia
- 10 śliwek
- garść zielonych winogron, najlepiej bezpestkowych
- garść ciemnych winogron
- 3 łyżki orzechów włoskich
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki miodu
Jesienna sałatka owocowa – jak zrobić?
- Gruszkę, jabłko i brzoskwinię bez gniazd nasiennych (ale ze skórką) pokroić w kostkę lub plastry. Skropić sokiem z cytryny.
Śliwki pokroić w ćwiartki, a winogrona na połówki.
Połączyć wszystkie owoce i wymieszać z miodem.
Sałatkę posypać orzechami włoskimi.
Jesienna sałatka owocowa – dodatkowe informacje
Sałatkę można robić z dowolnych, ulubionych owoców.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Jelly shots
Następny przepis: Jesienna surówka z kapusty pekińskiej