Jesienna sałatka owocowa

Jesienna sałatka owocowa

Jesienna sałatka owocowa to doskonały sposób na wprowadzenie sezonowości do twojej kuchni. Dzięki wykorzystaniu dojrzałych, soczystych owoców, które własnie teraz są w najlepszym momencie, z łatwością stworzysz pyszne, pachnące danie. Sałatka jest perfekcyjnie wyważona – jej smak jest intrygujący, ale jednocześnie delikatny. Jest też niezwykle uniwersalna – sprawdzi się jako dodatek do obiadu, albo samodzielny posiłek. Szczególnie polecamy ją na jesienne popołudnia, kiedy potrzebujesz czegoś, co Cię rozgrzeje i doda energii. Sałatka jesienna to przepyszny i kolorowy dodatek do Twojego jesiennego menu!

Składniki:

  • 1 gruszka
  • 1 jabłko
  • 1 brzoskwinia
  • 10 śliwek
  • garść zielonych winogron, najlepiej bezpestkowych
  • garść ciemnych winogron
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 łyżki miodu

Jesienna sałatka owocowa – jak zrobić?

  1. Gruszkę, jabłko i brzoskwinię bez gniazd nasiennych (ale ze skórką) pokroić w kostkę lub plastry. Skropić sokiem z cytryny.
    Śliwki pokroić w ćwiartki, a winogrona na połówki.
    Połączyć wszystkie owoce i wymieszać z miodem.
    Sałatkę posypać orzechami włoskimi.

Jesienna sałatka owocowa – dodatkowe informacje

Sałatkę można robić z dowolnych, ulubionych owoców.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jelly shots
Następny przepis: Jesienna surówka z kapusty pekińskiej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode