jajka faszerowane z curry i pietruszką ozdobione różami z łososia
Zapraszamy do odkrycia wyjątkowego przepisu, który zachwyci nie tylko smakiem, ale także estetyką prezentacji. Jajka faszerowane z curry i pietruszką ozdobione różami z łososia spróbuje najlepiej serwować na specjalne okazje, które zasługują na niepowtarzalną oprawę kulinarnej przyjemności. Zapach curry i delikatna, słodka nuta pietruszki cudownie komponują się z łososiem, tworząc niepowtarzalne połączenie smaków. Jajka ozdobione różami z łososia są niewielkie, ale zdecydowanie pełne smaku różnorodności. Idealne na świąteczny stół, spotkanie z przyjaciółmi czy inne specjalne okazje. Niezapomniany moment na każdym przyjęciu zaspokoi najbardziej wyrafinowane podniebienia.
admin
Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 200 g wędzonego łososia w plastrach
- pęczek pietruszki
- pieprz czerwony w ziarenkach
- sok z cytryny
- 2 łyżki majonezu
- łyżeczka curry
- sól
- pieprz
Jajka faszerowane z curry i pietruszką ozdobione różami z łososia – jak zrobić?
- Jajka kroimy wzdłuż na pół. Żółtka przekładamy do misy malaksera.
- Z pietruszki obrywamy listki. Łodyżki drobno kroimy, następnie dodajemy do żółtek. Plastry łososia jeśli są szerokie kroimy wzdłuż na pół, następnie zwijamy ruloniki. Zwinięte ruloniki skrapiamy sokiem z cytryny.
- Żółtka, łodyżki pietruszki, curry i majonez razem miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Połówki jajek napełniamy farszem. Na jedną połówkę przypada łyżeczka farszu.
- Tak przygotowane jajka ozdabiamy rulonikami z łososia oraz listkami pietruszki. Całość posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu.
jajka faszerowane z curry i pietruszką ozdobione różami z łososia – dodatkowe informacje
Jajka możemy napełnić również używając rękawa cukierniczego i ozdobnej końcówki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą
Następny przepis: Jajka marynowane