Idealne Korpusy Babeczek

Idealne Korpusy Babeczek

Zaskakują swoją prostotą, a także smakiem – idealne korpusy babeczek przewyższają wszystko, czego do tej pory doświadczyliśmy. Delikatne i kruche, to prawdziwa podstawa dla każdego kremu czy dodatku, który zechcemy wykorzystać. Niezależnie czy planujemy przyrządzić na nich babeczki czekoladowe, owocowe czy kremowe – te korpusy zawsze sprostają naszym oczekiwaniom. Dzięki temu przepisowi, przygotowanie idealnych, kruchych korpusów babeczek stanie się osiągalne dla każdego. Niezwykle uniwersalne, stanowią niezastąpioną bazę dla różnych deserów. To absolutny must-have dla wszystkich miłośników domowych wypieków.

Składniki:

  • 16 sztuk:
  • niecałe 2 szklanki mąki (300g)
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 150 g zimnej margaryny
  • 3 żółtka
  • 1-2 łyżki lodowatej wody
  • szczypta soli

Idealne korpusy babeczek – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Podane składniki siekamy ze sobą i zagniatamy szybko elastyczne ciasto, ewentualnie podsypując odrobiną mąki. Zawijamy je w folię i wstawiamy do lodówki na 40 minut.
  2. Po tym czasie rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki do tartaletek.
  3. Spód i boki nakłuwamy widelcem i pieczemy w 190-200 stopniach przez około 13-15 minut (góra).

xxxx – dodatkowe informacje

Tartaletek nie wylepiamy ciastem zbyt cienko, bo będą potem pękać. Upieczone korpusy można przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku, wyłożonym np. papierowymi ręcznikami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Idealne ciasto na pizzę
Następny przepis: Idealne ciasto na uszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode