Idealne Korpusy Babeczek
Zaskakują swoją prostotą, a także smakiem – idealne korpusy babeczek przewyższają wszystko, czego do tej pory doświadczyliśmy. Delikatne i kruche, to prawdziwa podstawa dla każdego kremu czy dodatku, który zechcemy wykorzystać. Niezależnie czy planujemy przyrządzić na nich babeczki czekoladowe, owocowe czy kremowe – te korpusy zawsze sprostają naszym oczekiwaniom. Dzięki temu przepisowi, przygotowanie idealnych, kruchych korpusów babeczek stanie się osiągalne dla każdego. Niezwykle uniwersalne, stanowią niezastąpioną bazę dla różnych deserów. To absolutny must-have dla wszystkich miłośników domowych wypieków.
admin
Składniki:
- 16 sztuk:
- niecałe 2 szklanki mąki (300g)
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 150 g zimnej margaryny
- 3 żółtka
- 1-2 łyżki lodowatej wody
- szczypta soli
Idealne korpusy babeczek – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Podane składniki siekamy ze sobą i zagniatamy szybko elastyczne ciasto, ewentualnie podsypując odrobiną mąki. Zawijamy je w folię i wstawiamy do lodówki na 40 minut.
- Po tym czasie rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki do tartaletek.
- Spód i boki nakłuwamy widelcem i pieczemy w 190-200 stopniach przez około 13-15 minut (góra).
xxxx – dodatkowe informacje
Tartaletek nie wylepiamy ciastem zbyt cienko, bo będą potem pękać. Upieczone korpusy można przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku, wyłożonym np. papierowymi ręcznikami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Idealne ciasto na pizzę
Następny przepis: Idealne ciasto na uszka