hod dogi na bogato

hod dogi na bogato

Wychodząc naprzeciw miłośnikom amerykańskiej kuchni, dzielimy się przepisem na hod dogi na bogato. To nie jest zwykły hod dog, to kompozycja, która zarówno smakowo jak i wizualnie przeniesie Was na ulice Nowego Jorku. Aby je przygotować, niezbędny będzie specjalny sprzęt – opiekacz do hod dogów. Ten urządzenie gwarantuje idealnie przygotowane parówki, które później można dowolnie modyfikować według własnych upodobań, dodając ulubione składniki. To doskonała propozycja na nieformalne spotkanie ze znajomymi lub rodzinny weekend. Przygotowanie ich to czysta przyjemność i doskonała zabawa. Spróbuj i przekonaj się sam.

Składniki:

  • 1 kg mąki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki cukru
  • 5 dag drożdży
  • 200 ml ciepłego mleka
  • 30 dag sera żółtego
  • 2 papryki
  • 2 cebule
  • parówki
  • zioła prowansalskie

Hod dogi na bogato – jak zrobić?

  1. Do miski dodaj drożdże, mleko i cukier. Odstaw na 10 minut, aby drożdże wyrosły.
  2. Dodaj mąkę, olej i sól. Wlej rozczyn i wyrób ciasto.
  3. Rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm.
  4. Skrawaj ciasto na kwadraty o wymiarach 10×10 cm.
  5. Na każdym kawałku ciasta umieść przeciętą na pół parówkę.
  6. Dodaj pokrojoną paprykę, cebulę i ser żółty.
  7. Posyp ziołami.
  8. Zawiń ciasto, tworząc łódeczkę.
  9. Piecz w opiekaczu do hot dogów przez około 30 minut w temperaturze 200°C.

xxxx – dodatkowe informacje

hod dogi można podawać z surówką z kapusty pekińskiej lub po prostu polać keczupem i majonezem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Hiszpańskie cojones
Następny przepis: Homar zapiekany z masłem ziołowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode