Hamburgery a’la Masterchef
Hamburgery a’la Masterchef to nie tylko propozycja dla miłośników amerykańskiej kuchni, ale też odpowiedź na pytania jak stworzyć u siebie w domu burgera na najwyższym poziomie. Ta wersja klasycznego dania zachwyci wszystkich smakoszy. Używając składników najwyższej jakości oraz idąc krok po kroku za przepisem, znalezionym w programie Masterchef, uzyskasz niepowtarzalny smak hamburgera. Ta kombinacja mięsa wołowego, świeżych warzyw i sosów nie tylko zaspokoi Twój apetyt, ale także dostarczy Ci nowych doświadczeń kulinarnych. Jeżeli jesteś gotowy na wyzwanie, spróbuj hamburgery a’la Masterchef!
admin
Składniki:
- 4 kromki chleba graham, 4 łyżki ketchupu, 4 łyżki musztardy dijon, 4 łyżki majonezu, 1,5 małej czerwonej cebuli, 400g mielonej wieprzowiny, 0,5 szklanki bulionu, mix sałat, ogórki kiszone, oliwa z oliwek, sól, pieprz, papryka ostra, ząbek czosnku
Hamburgery a’la masterchef – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Zaczynamy od przygotowania sosu. Mieszamy ze sobą keczup, majonez oraz musztardę, dodajemy sól i ostrą paprykę. Oraz posiekaną w bardzo drobną kostkę połowę cebulki. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
- Do mięsa dodajemy sól i pieprz, oraz bulion, posiekany ząbek czosnku oraz startą na tarce czerwoną cebulę. Wyrabiamy dokładnie i odstawiamy na 20 minut do lodówki.
- Bułki przekrawamy na połówki, i podpiekamy na patelni grillowej wysmarowanej oliwą. Na każdą ze stron podpieczonej bułki smarujemy naszym sosem, na sos układamy mix sałat, na niego układamy usmażony kotlet i smarujemy go sosem, następnie wykładamy na niego pokrojone w plastry ogórki konserwowe i przykrywamy wierzchem bułki. Kotlety smażymy na patelni grillowej, najlepiej gdy mają grubość około 2cm.
Porady – Hamburgery a’la Masterchef – dodatkowe informacje
Aby hamburgery nie rozwaliły nam się, i wyglądały apetycznie, polecam spiąć je od góry wykałaczką np. z parasolką.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Hamantasze - ciasteczka na święto Purim
Następny przepis: HAMBURGERY' z CIECIERZYCY z DOMOWYMI BUŁECZKAMI