Halibut z pieca z kolorowym pieprzem
Przygotujmy razem pyszny halibut z pieca z kolorowym pieprzem – to danie zasługuje na uznanie nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przygotujemy go z użyciem najwyższej jakości halibuta dzwonków, który pieczony w folii w piekarniku staje się niezwykle delikatny i soczysty. Pieprz dodaje mu trochę wyrazistości i ciekawie komponuje się z łagodnym, delikatnym smakiem ryby. Jeśli szukasz przepisu na wyjątkowo sycące, zdrowe i smaczne danie, halibut pieczony w folii z pewnością spełni Twoje oczekiwania.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 4 filety z halibuta
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ziarna kolorowego pieprzu
- przyprawy wcześniej zmieszane ze sobą (1/4 łyżeczki każdej) czubryca zielona, kozieradka, lubczyk, natka pietruszki, czosnek granulowany, papryka słodka
- sól
Halibut z pieca z kolorowym pieprzem – jak zrobić?
Halibut z pieca z kolorowym pieprzem – dodatkowe informacje
Rybkę warto podawać z zapieczonym chlebkiem i jeśli lubicie skropić cytryną.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Halawiyat bi gazar czyli marokańskie kulki marchewkowe
Następny przepis: Halibut zapiekany pod mozzarellą i pieczarkami