Halibut z pieca z kolorowym pieprzem

Halibut z pieca z kolorowym pieprzem

Przygotujmy razem pyszny halibut z pieca z kolorowym pieprzem – to danie zasługuje na uznanie nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przygotujemy go z użyciem najwyższej jakości halibuta dzwonków, który pieczony w folii w piekarniku staje się niezwykle delikatny i soczysty. Pieprz dodaje mu trochę wyrazistości i ciekawie komponuje się z łagodnym, delikatnym smakiem ryby. Jeśli szukasz przepisu na wyjątkowo sycące, zdrowe i smaczne danie, halibut pieczony w folii z pewnością spełni Twoje oczekiwania.

Składniki:

  • 4 filety z halibuta
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ziarna kolorowego pieprzu
  • przyprawy wcześniej zmieszane ze sobą (1/4 łyżeczki każdej) czubryca zielona, kozieradka, lubczyk, natka pietruszki, czosnek granulowany, papryka słodka
  • sól

Halibut z pieca z kolorowym pieprzem – jak zrobić?

Halibut z pieca z kolorowym pieprzem – dodatkowe informacje

Rybkę warto podawać z zapieczonym chlebkiem i jeśli lubicie skropić cytryną.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Halawiyat bi gazar czyli marokańskie kulki marchewkowe
Następny przepis: Halibut zapiekany pod mozzarellą i pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode