Gulasz z indyka z warzywami

Gulasz z indyka z warzywami

Gulasz z indyka z warzywami to jedno z tych dań, które na stałe zagościło na naszych stołach dzięki popularnej polskiej kucharki, Ewie Wachowicz. Jej wersja tego dania jest wyjątkowo aromatyczna i pożywna, dzięki dodatkowi kolorowych warzyw. Gulasz z indyka stał się popularny na całym świecie dzięki swojej delikatnej konsystencji mięsa i łatwości przygotowania. Do końca zachował swoje tradycyjne cechy gulaszu, zmieniając jedynie wykorzystane mięso. To danie stanowi doskonały pomysł na rodzinny obiad lub sycący posiłek na spotkaniu z przyjaciółmi. Jeśli jesteś miłośnikiem kuchni Ewy Wachowicz, tego przepisu po prostu nie możesz przegapić.

Składniki:

  • 1 kg filetów z indyka
  • przyprawa do drobiu
  • mąka do obtaczania
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

Gulasz z indyka z warzywami – jak zrobić?

  1. Mięso z indyka kroimy w kostkę (3cm), przyprawiamy, obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony na złoto. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
  2. Do garnka wrzucamy mięso, warzywa, liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Przyprawiamy do smaku.
  3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego 😉

Słowa kluczowe: gulasz ewy wachowicz, gulasz z indyka ewy wachowicz

Gulasz z indyka z warzywami – dodatkowe informacje

Możemy również dodać inne warzywa, np. paprykę lub cukinię.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: gulasz z indyka z cukinią
Następny przepis: Gulasz z indyka z kopytkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode