Groszek cukrowy z fasolką szparagową i cytryną
Zapraszamy do odkrycia delikatnych smaków i świeżości w przepisie na groszek cukrowy z fasolką szparagową i cytryną. Ta prosta, lecz wyjątkowo zdrowa potrawa doskonale sprawdzi się jako lekki lunch lub side dish podczas obiadu. Groszek cukrowy, szparagi, oraz nuta cytrynowa to kompozycja pełna witamin i minerałów, która urozmaici każde posiłki. Ta symfonia smaków idealnie komponuje się z wieloma daniami, zarówno mięsnymi jak i wegańskimi. Sprawdź, jak łatwo można przyrządzić zdrowe danie, które jednocześnie zachwyca swoim wyrafinowanym smakiem. Poczuj wiosenne aromaty na swoim talerzu!
admin
Składniki:
- 700g groszku cukrowego
- 700g fasolki szparagowej
- 2 cebulki
- ząbek czosnku
- otarta skórka z połowy cytryny
- 5 łyżek masła lub oliwy z oliwek
- sól
Groszek cukrowy z fasolką szparagową i cytryną – jak zrobić?
Groszek cukrowy z fasolką szparagową i cytryną – dodatkowe informacje
Zamiast ocierać skórkę z cytryny na tarce, lepiej pociąć ją w cieniutkie paseczki. Można do tego użyć specjalnego nożyka do cięcia skórki cytrynowej, albo obrać cytrynę obieraczką do warzyw, a skórkę pokroić w bardzo cienkie paseczki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Grochówka z ciecierzycą
Następny przepis: Groszek z marchewką w bułce tartej