Grillowane pomidory z jajkiem i pieczarkami

Grillowane pomidory z jajkiem i pieczarkami

Jeśli szukasz pomysłu na oryginalne i smaczne danie z grilla, ten przepis jest idealny dla Ciebie. Grillowane pomidory z jajkiem i pieczarkami, to nie tylko smaczne, ale również zdrowe danie, które możesz łatwo przygotować na swoim grillu. To ciekawa propozycja na letnie popołudnie, kiedy na dworze świeci słońce, a Ty masz ochotę na coś innego niż tradycyjne kiełbaski czy steki. Główną atrakcją tego dania są pomidory, które zyskują nowy, wyjątkowy smak podczas grillowania. Sprawdź, jak przygotować takie delikatne a zarazem aromatyczne grillowane pomidory.

Składniki:

  • 3 duże pomidory
  • 3 małe jajka
  • Kawałek sera feta
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • 1 cebula czerwona
  • 4 pieczarki

Grillowane pomidory z jajkiem i pieczarkami – jak zrobić?

  1. Grillowane pomidory nadziewane jajkiem i pieczarkami
    1.
    Pomidory umyj i osusz, ostrym nożem odkrój wierzchy. Wydrąż miąższ. Cebule pokrój i usmaż, dodaj do niej pokrojone pieczarki, dopraw sola, pieprzem, bazylią. Farszem napełnij pomidory do 3/4 wysokości, na wierzch każdego wbij jajeczka, posyp serem feta.
  2. Grillowane pomidory nadziewane jajkiem i pieczarkami
    2.
    Pomidory ułóż – każdy osobno – na posmarowanej olejem folii aluminiowej. Piecz na grillu ok. 20

Grillowane pomidory z jajkiem i pieczarkami – dodatkowe informacje

Porady:

Jeśli chcesz uniknąć przyklejenia się folii, możesz ją przed użyciem nasmarować oliwą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Grillowane polędwiczki wieprzowe
Następny przepis: Grillowane szparagi z boczkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode