Grillowane pomidory z jajkiem i pieczarkami
Jeśli szukasz pomysłu na oryginalne i smaczne danie z grilla, ten przepis jest idealny dla Ciebie. Grillowane pomidory z jajkiem i pieczarkami, to nie tylko smaczne, ale również zdrowe danie, które możesz łatwo przygotować na swoim grillu. To ciekawa propozycja na letnie popołudnie, kiedy na dworze świeci słońce, a Ty masz ochotę na coś innego niż tradycyjne kiełbaski czy steki. Główną atrakcją tego dania są pomidory, które zyskują nowy, wyjątkowy smak podczas grillowania. Sprawdź, jak przygotować takie delikatne a zarazem aromatyczne grillowane pomidory.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 3 duże pomidory
- 3 małe jajka
- Kawałek sera feta
- sól
- pieprz
- bazylia
- 1 cebula czerwona
- 4 pieczarki
Grillowane pomidory z jajkiem i pieczarkami – jak zrobić?
-
1.
Pomidory umyj i osusz, ostrym nożem odkrój wierzchy. Wydrąż miąższ. Cebule pokrój i usmaż, dodaj do niej pokrojone pieczarki, dopraw sola, pieprzem, bazylią. Farszem napełnij pomidory do 3/4 wysokości, na wierzch każdego wbij jajeczka, posyp serem feta. -
2.
Pomidory ułóż – każdy osobno – na posmarowanej olejem folii aluminiowej. Piecz na grillu ok. 20
Grillowane pomidory z jajkiem i pieczarkami – dodatkowe informacje
Porady:
Jeśli chcesz uniknąć przyklejenia się folii, możesz ją przed użyciem nasmarować oliwą.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Grillowane polędwiczki wieprzowe
Następny przepis: Grillowane szparagi z boczkiem