Grillowane mielone

Grillowane mielone

Przekształć tradycyjny obiad w niezapomniane doświadczenie dzięki temu przepisowi na grillowane kotlety mielone. Zapomnij o klasycznym smażeniu kotletów na patelni i odkryj nowy, lekko wędzony aromat dzięki wykorzystaniu grilla elektrycznego. Grillowane kotlety mielone to przepyszna kombinacja smaku i tekstury. Wykorzystując najlepsze składniki i odpowiednie przygotowanie, uda Ci się namieszać te mięsne delicje, które z pewnością zaskoczą gości i poczują, że są na grillowym pikniku, choćbyś przygotowywał je w swojej kuchni. Szczególna metoda grillowania dodaje kotletom smaku nieporównywalnego z tradycyjnym przygotowaniem. Czekają Cię niesamowite kulinarne przygody!

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa
  • 1 świeża bułka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • łyżka oleju

Grillowane kotlety mielone – jak zrobić?

  1. image-13dvn50

    1.

    Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i czosnkiem i dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy kotlety lekko je spłaszczając.

  2. image-1hrc148

    2.

    Grill elektryczny rozgrzewamy, polewamy łyżką oleju i układamy kotlety. Grillujemy około 15 minut, w połowie pieczenia przekręcamy kotlety na drugą stronę.

Grillowane mielone – dodatkowe informacje

Do przekręcania kotletów mielonych z grilla elektrycznego używamy drewnianej łopatki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Grillowane boczniaki
Następny przepis: Grillowane oscypki z jagodami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode