Grillowana pierś w marynacie jogurtowo-czosnkowej

Grillowana pierś w marynacie jogurtowo-czosnkowej

Grillowana pierś w marynacie jogurtowo-czosnkowej to danie perfekcyjne na wiosenne i letnie grillowanie. Ta propozycja to połączenie delikatnej piersi kurczaka z aromatyczną marynatą na bazie jogurtu i czosnku. Kurczak w jogurcie na grilla to doskonały pomysł dla osób, które szukają nowych smaków. W marynacie jogurtowej mięso nabiera niepowtarzalnego smaku i delikatności, a dodatek czosnku dodaje mu wyrazistości. Oto receptura na kurczaka z grilla w oryginalnej odsłonie, która z pewnością zaskoczy Twoich gości. Smakowita, soczysta pierś w marynacie jogurtowej idealnie komponuje się z pieczywem i świeżymi sałatkami.

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • MARYNATA:
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka kropli soku z cytryny
  • po pół łyżeczki soli, pieprzu, słodkiej papryki mielonej i ziół prowansalskich

Grillowana pierś w marynacie jogurtowo-czosnkowej – jak zrobić?

  1. Jogurt wymieszać z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Przyprawić. Mięso zamarynować w tak przygotowanej marynacie, przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Piersi grillować ok. 30 min z obu stron.

Grillowana pierś w marynacie jogurtowo-czosnkowej – dodatkowe informacje

Mięso można upiec także w piekarniku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: GRILLOWANA PAPRYKA po ŚRÓDZIEMNOMORSKU
Następny przepis: Grillowana pierś z kurczaka w sosie balsamicznym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode