francuska zupa serowa

francuska zupa serowa

Dozwól sobie na odrobinę kulinarnego szaleństwa z tym przepisem na francuską zupę serową. To klasyczna danie kuchni francuskiej stawiające na bogactwo smaków i doskonałe połączenie składników. Wyróżnia się intensywnym, wyrazistym smakiem i aksamitną konsystencją. Zupa francuska z mięsem mielonym to danie, które zaspokoi głód nawet najbardziej wymagających smakoszy. Na pierwszy plan wysuwa się smak sera, który idealnie łączy się z delikatnym mięsem mielonym. Ta zupa to kwintesencja francuskiego komfortowego jedzenia, łączącego tradycję, jakość i smak, które są nieodłącznym elementem kuchni tego romantycznego kraju.

Składniki:

  • por
  • mięso mielone 500g
  • pieczarki
  • ser topiony kremowy w kiełbaskach 3szt. (mlekovita)
  • kostka wołowa i kostka mięsna

Francuska zupa serowa – jak zrobić?

  1. 1.
    SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

    • Kostki rosołowe rozpuszczamy w około 1 litrze wody.
    • Por i pieczarki (osobno) podduszamy na maśle, wrzucamy do gotującej się wody.
    • Mięso mielone podsmażamy, lekko solimy i pieprzymy, a następnie dodajemy do pozostałych składników.
    • Całość gotujemy przez około 20 minut, a następnie wyduszamy serki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oraz magią.
    • Na wierzchu możemy posypać pietruszką, która dodatkowo wyostrzy smak tej niebiańskiej zupy!

Słowa kluczowe: zupa francuska z mięsem mielonym, zupy francuskie.

Porady – francuska zupa serowa – dodatkowe informacje

+ Jeżeli nie mamy w lodówce mięsa mielonego, możemy spokojnie zrobić zupę serową bez dodatku mięsa.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Francuska zupa cebulowa
Następny przepis: Francuski Creme Brulee

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode