francuska zupa serowa
Dozwól sobie na odrobinę kulinarnego szaleństwa z tym przepisem na francuską zupę serową. To klasyczna danie kuchni francuskiej stawiające na bogactwo smaków i doskonałe połączenie składników. Wyróżnia się intensywnym, wyrazistym smakiem i aksamitną konsystencją. Zupa francuska z mięsem mielonym to danie, które zaspokoi głód nawet najbardziej wymagających smakoszy. Na pierwszy plan wysuwa się smak sera, który idealnie łączy się z delikatnym mięsem mielonym. Ta zupa to kwintesencja francuskiego komfortowego jedzenia, łączącego tradycję, jakość i smak, które są nieodłącznym elementem kuchni tego romantycznego kraju.
admin
Składniki:
- por
- mięso mielone 500g
- pieczarki
- ser topiony kremowy w kiełbaskach 3szt. (mlekovita)
- kostka wołowa i kostka mięsna
Francuska zupa serowa – jak zrobić?
-
1.
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:- Kostki rosołowe rozpuszczamy w około 1 litrze wody.
- Por i pieczarki (osobno) podduszamy na maśle, wrzucamy do gotującej się wody.
- Mięso mielone podsmażamy, lekko solimy i pieprzymy, a następnie dodajemy do pozostałych składników.
- Całość gotujemy przez około 20 minut, a następnie wyduszamy serki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oraz magią.
- Na wierzchu możemy posypać pietruszką, która dodatkowo wyostrzy smak tej niebiańskiej zupy!
Słowa kluczowe: zupa francuska z mięsem mielonym, zupy francuskie.
Porady – francuska zupa serowa – dodatkowe informacje
+ Jeżeli nie mamy w lodówce mięsa mielonego, możemy spokojnie zrobić zupę serową bez dodatku mięsa.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Francuska zupa cebulowa
Następny przepis: Francuski Creme Brulee