FLĄDRA jak nad morzem

FLĄDRA jak nad morzem

Czas na prawdziwy przysmak prosto z morskich głębin – flądrę doskonale przyrządzoną jak nad morzem! Ten wyborne rybie danie, to prawdziwy dar natury dla wszystkich amatorów morskiego kulinariatu. Jednakże, niewątpliwie jednym z elementów, który zasługuje na szczególną uwagę jest technika wypatroszenia flądry. Wymaga ona nieco uwagi i precyzji, ale nie bójcie się – wynik na pewno wynagrodzi wszystkie trudy. Chrupiące, aromatyczne i niezwykle apetyczne mięso flądry, podane na talerzu prosto z kuchni, to smak, który na długo pozostaje w pamięci. Zatem przygotujmy się na kulinarną przygodę z flądrą jak nad morzem.

Składniki:

  • 2 wypatroszone flądry
  • trzy łyżki mąki
  • mała cytryna
  • szczypta soli
  • 5 łyżek oleju

Flądra jak nad morzem – jak zrobić?

  1. Jak wypatroszyć flądre
  2. Rybę wypatroszoną dokładnie myję, wycieram i panieruje w mące.
  3. Olej rozgrzewam na patelni na niewielkim ogniu. Kładziemy rybę najpierw jasną stroną. Smażymy ok 10 minut na małym ogniu po czym obracamy i smażymy dalej.
  4. Rybkę kropimy świeżą cytryną i posypujemy solą do smaku. Podajemy z ulubioną surówką i ziemniaczkami.

FLĄDRA – dodatkowe informacje

Flądrę należy smażyć najpierw jasną stroną.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: FLACZKI Z GRZYBÓW
Następny przepis: FLAKI JARSKIE

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode