FLACZKI Z GRZYBÓW

FLACZKI Z GRZYBÓW

W świecie kulinariów, grzyby niemki cieszą się coraz większą popularnością, stanowiąc doskonałą alternatywę dla mięsa. Tym razem prezentujemy przepis na flaczki z grzybów, gdzie rolę tradycyjnych flaczków odgrywają grzyby niemki. To danie to nie tylko wyrazisty smak, ale także prawdziwa eksplozja aromatów i konsystencji. Inspiracją do jego stworzenia były tradycyjne polskie flaczki. Grzyby niemki znajdują zastosowanie jako składnik zupy z kołpaków, a przygotowanie ich w formie flaczków to prawdziwa kulinarna nowość. Kulinarna magia grzybów niemek w zupełnie nowym wydaniu! Sprawdzony przepis dla wszystkich miłośników grzybów i oryginalnych smaków.

Składniki:

  • 500 gram gotowanych grzybów
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 pora (biała część)
  • 1/2 selera
  • 2 kostki rosołowe
  • 3 litry wody
  • 1 łyżka przyprawy do flaków
  • sól, pieprz, magi do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki mąki
  • 2 liście laurowe
  • 5 sztuk ziela angielskiego
  • pieprz w ziarenkach

Flaczki z grzybów – jak zrobić?

  1. 1. Niemki oczyścić odciąć korzonki, obgotować w osolonej wodzie – same kapelusze. Przestudzić.
  2. 2. Warzywa umyć, obrać, pokroić w paski, porę w półksiężyce. Do garnka wlać 3 litry wody. Dodać 2 kostki rosołowe, pieprz w ziarenkach, liść laurowy, ziele angielskie i warzywa. Gotować 10 minut. Obgotowane niemki pokroić w paski, dodać do wywaru, wsypać łyżkę przyprawy do flaków, gotować jeszcze 30 minut. Przygotować zasmażkę. Dodać do zupy, zagotować. Doprawić magią i mielonym pieprzem.

Słowa kluczowe: zupa z kołpaków, grzyby niemki przepisy, grzyby niemki opis, grzyb niemka opis, grzyby niemki przepisy kulinarne, kołpaki grzyby przepisy, grzyby niemki, grzyb niemka

FLACZKI Z GRZYBÓW – dodatkowe informacje

Można je także ugotować z zielonek czy kań


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: flaczki z kaczki albo koguta
Następny przepis: FLĄDRA jak nad morzem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode