Filet z kurczaka w zupie cebulowej
Składniki:
- Podwójny filet z kurczaka
- Opakowanie francuskiej zupy cebulowej w proszku
- 200ml śmietanki 30%
Filet z kurczaka w zupie cebulowej – jak zrobić?
Olbrzymią popularnością wśród miłośników smacznych i aromatycznych dań cieszy się filet z kurczaka w zupie cebulowej. Dzięki zastosowaniu odpowiednich składników i odpowiedniej techniki przygotowania, każdy może bez trudu przyrządzić to danie w domowym zaciszu. Poniżej znajduje się prosty przepis na filet z kurczaka w zupie cebulowej wraz z dokładnym sposobem przygotowania.
-
Przygotowanie składników:
Filet z kurczaka kroimy w dość cienkie paski. -
Przygotowanie zupy:
Do śmietanki wsypujemy zupę cebulową, mieszamy dokładnie. -
Układanie mięsa:
Przekładamy krojone filety do naczynia żaroodpornego, a następnie zalewamy je zupą wymieszaną ze śmietanką. -
Zapiekamy:
Naczynie z mięsem i zupą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni Celsjusza. Zapiekamy przez około 35 minut.
Pyszny, aromatyczny i sycący filet z kurczaka w zupie cebulowej jest idealnym daniem na obiad dla całej rodziny. Dzięki prostocie przygotowania i wyjątkowemu smakowi, zachwyci każde podniebienie. Spróbuj tego przepisu już dziś i rozkoszuj się wyjątkowym smakiem kurczaka w zupie cebulowej.
Filet z kurczaka w zupie cebulowej – dodatkowe informacje
Jeśli mamy czas zalane zupą mięsko przed włożeniem do piekarnika wkładamy na pół godz do lodowki. Moim chłopcom najlepiej smakuje podane z ziemniakami. Doskonale pasują do tego dania buraczki pod różnymi postaciami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Filet z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym
Następny przepis: filet z kurczaka zapiekany z mozzarellą