Filet z indyka na parze

Filet z indyka na parze

W poszukiwaniu lekkiego i aromatycznego dania? Oto przepis na filet z indyka na parze. To zarówno smaczna, jak i zdrowa opcja, idealna dla każdego, kto dba o linię. Indyk na parze zachowuje swoje naturalne smaki i jest niski w tłuszczu, co sprawia, że jest to doskonały wybór dla zdrowej diety. W połączeniu z ulubionymi warzywami tworzy pełnowartościowe i sycące danie. Uwielbiasz sznycele z indyka? Ta metoda gotowania sprawi, że mięso będzie delikatne i soczyste. Odkryj nowy sposób przygotowania piersi z indyka i ciesz się wyjątkowym smakiem.

Składniki:

  • 25 dag fileta z indyka
  • jasny sos sojowy
  • pieprz
  • słodka mielona papryka
  • sałata

Filet z indyka na parze – jak zrobić?

  1. Liście sałaty myjemy i dokładnie osuszamy. Mięso myjemy i dokładnie osuszamy. Nacieramy pieprzem i papryką i skrapiamy sosem sojowym. Wkładamy na godzinę do lodówki.
  2. Mięso kładziemy na wkładce garnka do gotowania na parze. Do dolnej części wlewamy wodę. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 30 minut.
  3. Mięso kroimy w mniejsze kawałki. Układamy na liściach sałaty.

Porady – Dodatkowe informacje: Filet z indyka na parze

RADY Moniki Gorowej

Obiad będzie bardzo lekki, jeśli indyka podamy z dodatkiem warzyw (np. brokuła i marchewki) również gotowanych na parze.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: FILET z DORADY pod ZIEMNIACZANĄ ŁUSKĄ z ZIOŁOWYM SOSEM (ORATA in CROSTA di PATATE con SALSA d’ERBE
Następny przepis: Filet z indyka duszony z warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode