Faworki drobiowe

Faworki drobiowe

Poznaj smak niezwykłych faworków drobiowych – aromatycznego, soczystego mięsa owinionego w chrupiące ciasto, które dostaje swojego niepowtarzalnego uroku dzięki unikalnej kombinacji przypraw. Faworki drobiowe, to potrawa, którą warto odkryć na nowo. Jest to doskonała propozycja na wyjątkowy obiad, kolację czy też sycącą przekąskę w gronie rodzinnym. Dla miłośników kuchni domowej, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ten przepis jest prosty, ale wynik końcowy jest niewiarygodnie smaczny i niezapomniany. Wyrusz z nami w niezapomnianą, kulinarne podróż i pozwól sobie na chwilę prawdziwej rozkoszy.

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 4 plastry boczku wędzonego
  • 1 serek topiony
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka słodka
  • Mąka, jajko, bułka tarta do panierowania
  • Olej

Faworki drobiowe – jak zrobić?

  1. Filety przecinamy tak aby otrzymać 4 plastry. Kazdy rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy. Filety smarujemy serkiem topionym, układamy plaster boczku. Na środku fileta robimy nacięcie i przewijamy-tak jak robimy zwykle faworki. Układamy na talerzu i wkładamy do lodówki na ok pół godziny. Następnie panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy gorące. Smacznego.

Faworki drobiowe – dodatkowe informacje

Jeśli znudziła nam się panierka z bułki tartej, możemy faworki zamoczyć tylko w roztrzepanym jajku i usmażyć.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Faworki bezglutenowe
Następny przepis: Faworki z piekarnika – wegańskie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode