EKSPRESOWE DANIE Z PIECZONYM MIĘSEM

EKSPRESOWE DANIE Z PIECZONYM MIĘSEM

W dzisiejszych szybkich czasach szukamy prostych, ale jednocześnie efektownych sposobów na smaczne posiłki. Ekspresowe danie z pieczonym mięsem to doskonały sposób, aby zaskoczyć swoich gości niezwykle aromatyczną potrawą. Wykorzystując najwyższej jakości składniki, stworzymy danie, które zachwyci smakiem i prezentacją. Idealne na specjalne okazje, ale również na codzienny obiad. Starannie wybrane mięso, przyprawy i dodatki to kwintesencja tego przepisu, a efekt końcowy zdumiewa swoją prostotą i intensywnością smaku. Ta potrawa z mięsa pieczonego to prawdziwe kulinarne arcydzieło, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
  • 6 dużych ziemniaków
  • 50 dag pieczonego mięsa (u mnie szynka)*
  • 1/2 papryki zielonej
  • ogórek kiszony średniej wielkości
  • 2 łyżki oleju
  • słodka papryka wędzona
  • sól
  • papryka ostra
  • zioła prowansalskie
  • curry
  • Dodatkowo:
  • garść posiekanego koperku
  • sos czosnkowy

Ekspresowe danie z pieczonym mięsem – jak zrobić?

  1. Ziemniaki obieram, kroję w kostkę, gotuję w osolonej wodzie przez 20 minut, odcedzam. Na rozgrzanym oleju podsmażam ziemniaki z dodatkiem przypraw – papryk, soli, ziół prowansalskich i curry. Kiedy ziemniaki lekko się przyrumienią dodaję pokrojone w kostkę mięso i paprykę (małe paseczki), smażę około 5 minut na średnim ogniu. Na koniec dodaję pokrojonego w kostkę ogórka i smażę jeszcze przez 1-2 minuty. Danie podaję z sosem czosnkowym posypane koperkiem.

xxxx – dodatkowe informacje

Potrawy z mięsa pieczonego:

* Można również użyć mięsa gotowanego z zupy. 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: ekspresowe czekoladowe muffinki
Następny przepis: Ekspresowy chleb na jogurcie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode