Domowe praliny kokosowe ale Raffaello

Domowe praliny kokosowe ale Raffaello

Delikatne białe kulki z nadzieniem, otulone płatkami kokosowymi – kto nie pokochałby domowych pralinek Raffaello? Ten przepis na słodkości, które rozpływają się w ustach, jest idealny na każdą okazję, szczególnie podczas świąt i wyjątkowych rodzinnych spotkań, kiedy chcemy zaskoczyć bliskich czymś specjalnym. Przyrządzenie tych pralinek jest prostsze, niż może się wydawać, a efekt końcowy bez wątpienia warty tego wysiłku. Zachowują smak i delikatną strukturę oryginalnych Rafaello, a dodatkowo niesamowitą satysfakcję, że zostały przyrządzone własnoręcznie. Nie zwlekaj, sprawdź składniki i przygotuj swoje domowe pralinki kokosowe!

Składniki:

  • 400 g mleczka kokosowego
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 1 tabliczka białej czekolady (100 g)
  • 200 g wiórków kokosowych + ew. dodatkowo do obtoczenia kuleczek
  • 2 łyżki Amaretto lub likieru kokosowego
  • ok. 30 migdałów bez skórki

Domowe praliny kokosowe ale raffaello – jak zrobić?

  1. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
    Mleczko kokosowe mieszamy z cukrem (dokładnie, aby nie było grudek).
    Następnie dodajemy likier/Amaretto, wiórki kokosowe.
    Na koniec dodajemy stopioną białą czekoladę.
    Wszystko ponownie dokładnie mieszamy, wkładamy na noc do lodówki.
    Na drugi dzień formujemy kuleczki.
    Wkładamy do środka migdał, obtaczamy w wiórkach.
    Ponownie wkładamy do lodówki (najlepiej na noc).

Domowe praliny kokosowe ale Raffaello – dodatkowe informacje

schłodzić całą noc w lodówce


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowe płatki nesquik
Następny przepis: Domowe ptasie mleczko o smaku śmietankowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode