domowe nachosy

domowe nachosy

Domowe nachosy to pyszne przekąski, którymi możemy zachwycić swoich gości podczas domówki, sylwestra czy innego spotkania towarzyskiego. Ten przepis jest bardzo prosty i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych, a efekt końcowy z pewnością zaskoczy naszych gości. Najważniejsze składniki to oczywiście płatki kukurydziane i ser, ale warto dodać także kilka dodatków, które sprawią, że nasze nachosy będą jeszcze smaczniejsze. Właśnie o tej przepisie chcielibyśmy opowiedzieć – jak zrobić domowe nachosy, które przebiją te, kupione w sklepie.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • woda gorąca
  • sól do smaku
  • pieprz
  • papryka chili
  • papryka słodka mielona

Domowe nachosy – jak zrobić?

  1. Przygotowanie:
  2. Zagnieść składniki na ciasto. Formować kulę z ciasta i zostawić na 1/2 godziny, aby odpoczęło.
  3. Następnie wałkować ciasto na placek i kroić na trójkąty.
  4. Smażyć na suchej patelni lub wysmarowanej odrobiną oleju. Można też smażyć na oleju, są o wiele smaczniejsze.
  5. Podawać z sosem ketchupowym, serowym, czosnkowym guacamole itp.

domowe nachosy – dodatkowe informacje

Możemy smażyć domowe nachosy na odrobinie oleju. Są wtedy o wiele lepsze.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowe mrożone truskawki
Następny przepis: domowe paluszki grissini

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode