Domowe Łakotki Kakaowe

Domowe Łakotki Kakaowe

Uwielbiasz słodkości, ale lubisz też mieć kontrolę nad tym, co spożywasz? Ten przepis na domowe łakotki kakaowe to dla Ciebie idealne rozwiązanie! Jego wykonanie nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych, a składniki gwarantują pełnię smaku i zdrowy ukłon w stronę słodyczy. To zdecydowanie propozycja dla wielbicieli czekoladowych smakołyków! Kakaowe łakotki wykonane według tego przepisu, zaskoczą Cię swoją intensywnością smaku i aksamitną konsystencją. Ta domowa alternatywa dla sklepowych słodyczy na pewno przekona do siebie nawet największych smakoszy. Chcesz poczuć prawdziwy, głęboki smak kakao? Spróbuj zrobić te łakotki!

Składniki:

  • 40 dag mąki pszenej
  • 20 dag mąki ziemniaczanej
  • 15 dag cukru pudru
  • 25 dag margaryny
  • 8-10 dag kakao
  • 3 żółtka jaj

Domowe łakotki kakaowe – jak zrobić?

  1. Margarynę posiekać z mąką i cukrem pudrem. Dodać 3 żółtka, a następnie kakao. Całość dobrze zagnieść (wyrobić).
  2. Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać z niego ciasteczka dowolnej wielkości.
  3. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 10 minut.

Domowe Łakotki Kakaowe – dodatkowe informacje

Jeżeli ciasto jest zbyt twarde warto dodać odrobinę kwaśnej śmietany.

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowe krówki kruche
Następny przepis: Domowe lizaki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode