Domowe cappuccino

Domowe cappuccino

Jeżeli zdarza Ci się tęsknić za aromatem kawy z ulubionej kawiarni, mamy dla Ciebie rozwiązanie. Co powiesz na własnoręcznie przygotowane domowe cappuccino? To jedyne cappuccino, które możemy nosić ze sobą, niczym torebkowy towarzysz na co dzień. Bez względu na to, czy potrzebujesz porannej dawki kofeiny, czy planujesz miły wieczór z książką, to właśnie cappuccino w proszku okaże się wybawieniem. Zarówno smakowitym, jak i praktycznym rozwiązaniem. Wiemy, że prawdziwi kawosze ucieszą się na myśl o stworzeniu własnego, indywidualnego mixu. Dlatego ten przepis na domowe cappuccino jest dla Ciebie. Dajemy Ci szansę na kolejną, kawową przygodę.

Składniki:

  • 300 g mleka w proszku do kawy (śmietanka do kawy w proszku)
  • 200 g cukru pudru
  • 50 g kakao
  • 70 g kawy rozpuszczalnej

Domowe cappuccino – jak zrobić?

  1. 1. Wszystkie składniki mieszamy razem. Rozcieramy za pomocą łyżki drewnianej, a najlepiej w moździerzu lub makutrze, na drobny pył (tak żeby nie było grudek). Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Sposoby podania:

  • Cappuccino w proszku możemy dodawać do gorącego mleka lub kawy, mieszając do całkowitego rozpuszczenia.
  • Możemy także posypać nim piankę mleczną na latte lub cappuccino jako dekorację.

Domowe cappuccino – dodatkowe informacje

Ja robię je z kawi inki:) bez obaw mogę je pić nawet gdy karmię piersią;)


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowe Bounty- batoniki kokosowe w polewie czekoladowej z likierem kokosowym
Następny przepis: Domowe cukierki Michałki (FIT)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode