Domowa Pasta z Łososia

Domowa Pasta z Łososia

Ta domowa pasta z łososiem to prawdziwa uczta dla koneserów smaków prosto z morza! Klasyczna połączenie łososia ze świeżymi makaronem to propozycja, która odpowiednio przygotowana, stanie się prawdziwym hitem każdej domowej kolacji. W naszym przepisie skupimy się na najwyższej jakości składnikach, takich jak mięso łososia w plastrach dostępne w ofercie sklepu Biedronka. To danie nie tylko smakuje wyśmienicie, ale także jest niskokaloryczne, pełne zdrowych tłuszczów Omega-3 oraz białka. Niezależnie od okazji, pasta z łososiem na pewno zachwyci każdego, kto ma okazję jej spróbować.

Składniki:

  • -40 g łososia wędzonego „Marinero” w plastrach (Biedronka)
  • -150 g chudego sera twarogowego „Klinek 0,5%” (Biedronka) lub „Piątnica 0%” (Frac)
  • -20-30 g jogurtu naturalnego 0% „Bakoma”
  • -pieprz (wedle preferencji)
  • -ostra papryka (wedle preferencji)

Domowa pasta z łososia – jak zrobić?

  1. Przygotowujemy i odważamy wszystkie produkty.
  2. Do blendera na sam dół, wrzucamy ser twarogowy oraz kolejno, drobno pokrojonego łososia z biedronki, jogurt naturalny i przyprawy.
  3. Wszystko blendujemy do uzyskania maślanej konsystencji do smarowania.
  4. Wykładamy, ozdabiamy.
  5. GOTOWE! SMACZNEGO !

Domowa Pasta z Łososia – dodatkowe informacje

Wartość odżywcza na 100 g gotowego produktu:
Kcl: 94
Białka: 15,5 g
Węglowodany: 4,2 g
Tłuszcze: 1,7 g

Zapraszam na mojego dietetycznego, kulinarnego bloga: https://pasjajedzenieszczescie.wordpress.com/


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowa pachnąca konfitura wiśniowa
Następny przepis: Domowa pizza bez drożdży

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode