Domowa Pasta z Łososia
Ta domowa pasta z łososiem to prawdziwa uczta dla koneserów smaków prosto z morza! Klasyczna połączenie łososia ze świeżymi makaronem to propozycja, która odpowiednio przygotowana, stanie się prawdziwym hitem każdej domowej kolacji. W naszym przepisie skupimy się na najwyższej jakości składnikach, takich jak mięso łososia w plastrach dostępne w ofercie sklepu Biedronka. To danie nie tylko smakuje wyśmienicie, ale także jest niskokaloryczne, pełne zdrowych tłuszczów Omega-3 oraz białka. Niezależnie od okazji, pasta z łososiem na pewno zachwyci każdego, kto ma okazję jej spróbować.
Piotr Zieliński
Składniki:
- -40 g łososia wędzonego „Marinero” w plastrach (Biedronka)
- -150 g chudego sera twarogowego „Klinek 0,5%” (Biedronka) lub „Piątnica 0%” (Frac)
- -20-30 g jogurtu naturalnego 0% „Bakoma”
- -pieprz (wedle preferencji)
- -ostra papryka (wedle preferencji)
Domowa pasta z łososia – jak zrobić?
- Przygotowujemy i odważamy wszystkie produkty.
- Do blendera na sam dół, wrzucamy ser twarogowy oraz kolejno, drobno pokrojonego łososia z biedronki, jogurt naturalny i przyprawy.
- Wszystko blendujemy do uzyskania maślanej konsystencji do smarowania.
- Wykładamy, ozdabiamy.
- GOTOWE! SMACZNEGO !
Domowa Pasta z Łososia – dodatkowe informacje
Wartość odżywcza na 100 g gotowego produktu:
Kcl: 94
Białka: 15,5 g
Węglowodany: 4,2 g
Tłuszcze: 1,7 g
Zapraszam na mojego dietetycznego, kulinarnego bloga: https://pasjajedzenieszczescie.wordpress.com/
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Domowa pachnąca konfitura wiśniowa
Następny przepis: Domowa pizza bez drożdży