Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru i mąki

Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru i mąki

Zapraszam do odkrycia przepisu na niezwykle smaczne, ale jednocześnie zdrowe ciasto! Moje dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru i mąki to prawdziwy hit dla osób dbających o swoją sylwetkę. Zaskakująco proste w przygotowaniu, niskokaloryczne ciasto marchewkowe przekonuje swoim unikalnym smakiem, być może nawet bardziej intensywnym, niż w tradycyjnej wersji tego deseru. Właśnie dlatego dietetyczne ciasta bez cukru cieszą się coraz większą popularnością. Skusisz się i Ty? Tylko wyobraź sobie, jak pysznie smakuje to zdrowe ciasto marchewkowe!

Składniki:

  • 2 duże marchewki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 4 łyżki otrębów pszennych
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka przyprawy piernikowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka miodu
  • garść orzechów
  • garść żurawiny
  • garść rodzynek

Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru i mąki – jak zrobić?

  1. Żółtka rozetrzyj z miodem, kakao, otrębami, proszkiem i przyprawą do piernika na jednolitą konsystencję.
  2. Marchewkę zetrzyj na małych oczkach i dodaj do powstałej masy.
  3. Na końcu dodaj bakalie i ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszaj.
  4. Piecz w temperaturze 170 stopni około 60 minut.

dodatkowe informacje – Porady

Orzechy, żurawinę i rodzynki można zastąpić różnymi bakaliami, w zależności od upodobania, np. owocami Goji.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: dietetyczne ciasto jogurtowe z marchewką
Następny przepis: dietetyczne ciasto marchewkowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode