Diabelskie ziemniaki z cebulką

Diabelskie ziemniaki z cebulką

Powitanie wszystkich miłośników kuchni, którzy są gotowi na odrobinę pikanterii w swoim menu! Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na „Diabelskie ziemniaki z cebulką”. To smaczne i łatwe danie, które z pewnością podniesie temperaturę w Twojej kuchni. Będzie idealne dla osób, które uwielbiają ostre smaki. Wyrazisty smak ziemniaków z cebulką jest tutaj przetykany mocnym uderzeniem ostrości. Pikanteria tej potrawy doda charakteru każdemu posiłkowi. To danie na pewno nadaje się na zarówno uroczysty obiad, jak i na co dzień.

Składniki:

  • 1 kg świeżych, małych ziemniaków
  • 2 duże cebule
  • 2 łyżki masła śmietankowego
  • 1 łyżka chili
  • 1 łyżka curry
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • parę gałązek natki pietruszki

Diabelskie ziemniaki z cebulką – jak zrobić?

  1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie ok 15 min.
  2. Cebulkę kroimy w małą kostkę.
  3. Na patelni rozgrzewamy masło, przekładamy odcedzone i osuszone ziemniaki wraz z cebulką. Posypujemy pieprzem, chili, curry. Smażymy na malutkim ogniu co chwila mieszając. Podajemy posypane natką pietruszki lub koperkiem, z mięsem lub z sosem.

Diabelskie ziemniaki z cebulką – dodatkowe informacje

Jeśli wolimy łagodne ziemniaki możemy użyć słodkiej papryki


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Dewolaje z serem i pieczarkami
Następny przepis: Diabelskie krewetki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode