Diabelskie ziemniaki z cebulką
Powitanie wszystkich miłośników kuchni, którzy są gotowi na odrobinę pikanterii w swoim menu! Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na „Diabelskie ziemniaki z cebulką”. To smaczne i łatwe danie, które z pewnością podniesie temperaturę w Twojej kuchni. Będzie idealne dla osób, które uwielbiają ostre smaki. Wyrazisty smak ziemniaków z cebulką jest tutaj przetykany mocnym uderzeniem ostrości. Pikanteria tej potrawy doda charakteru każdemu posiłkowi. To danie na pewno nadaje się na zarówno uroczysty obiad, jak i na co dzień.
admin
Składniki:
- 1 kg świeżych, małych ziemniaków
- 2 duże cebule
- 2 łyżki masła śmietankowego
- 1 łyżka chili
- 1 łyżka curry
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- parę gałązek natki pietruszki
Diabelskie ziemniaki z cebulką – jak zrobić?
- Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie ok 15 min.
- Cebulkę kroimy w małą kostkę.
- Na patelni rozgrzewamy masło, przekładamy odcedzone i osuszone ziemniaki wraz z cebulką. Posypujemy pieprzem, chili, curry. Smażymy na malutkim ogniu co chwila mieszając. Podajemy posypane natką pietruszki lub koperkiem, z mięsem lub z sosem.
Diabelskie ziemniaki z cebulką – dodatkowe informacje
Jeśli wolimy łagodne ziemniaki możemy użyć słodkiej papryki
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Dewolaje z serem i pieczarkami
Następny przepis: Diabelskie krewetki