Dewolaje śmietanowe

Dewolaje śmietanowe

Dewolaje to klasyczne danie na specjalne okazje, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom mięsnych przysmaków. Nasz przepis na dewolaje śmietanowe to doskonała propozycja dająca niepowtarzalny smak tej potrawy. Wskazany przepis wykonuje się z wieprzowiny i podstawowych składników, które zazwyczaj znajdują się w naszej kuchni. Sekret tej potrawy tkwi nie tylko w starannym zawijaniu mięsa, ale przede wszystkim w dobrze dobranym sosie. Aromatyczne dewolaje podlewane są bowiem wytrawnym sosem śmietanowym. Combining meat with cream gives an unmistakable taste that will amaze any meat-lovers.

Składniki:

  • filet z kurczaka
  • ser topiony z ziołami
  • 250 ml śmietany kremówki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka keczupu
  • delikat czerwony
  • przyprawa uniwersalna
  • olej do smażenia

Dewolaje śmietanowe – jak zrobić?

  1. Dewolaje śmietanowe 1.
    Fileta myjemy, osuszamy, kroimy w kawałki i lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawa uniwersalna. Na każdym kotlecie kładziemy kawałek serka topionego i zwijamy. Posypujemy delikatem. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  2. 2.
    Śmietanę, keczup i koncentrat pomidorowy mieszamy na jednolity sos i zalewamy dewolaje. Chwilę dusimy.

Dewolaje w sosie

dodatkowe informacje – Dewolaje śmietanowe

Dewolaje śmietanowe podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Roladki z szynki ze szpinakiem i serkiem
Następny przepis: Waflowe roladki na słono

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode