Dewolaje śmietanowe
Dewolaje to klasyczne danie na specjalne okazje, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom mięsnych przysmaków. Nasz przepis na dewolaje śmietanowe to doskonała propozycja dająca niepowtarzalny smak tej potrawy. Wskazany przepis wykonuje się z wieprzowiny i podstawowych składników, które zazwyczaj znajdują się w naszej kuchni. Sekret tej potrawy tkwi nie tylko w starannym zawijaniu mięsa, ale przede wszystkim w dobrze dobranym sosie. Aromatyczne dewolaje podlewane są bowiem wytrawnym sosem śmietanowym. Combining meat with cream gives an unmistakable taste that will amaze any meat-lovers.
admin
Składniki:
- filet z kurczaka
- ser topiony z ziołami
- 250 ml śmietany kremówki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- łyżka keczupu
- delikat czerwony
- przyprawa uniwersalna
- olej do smażenia
Dewolaje śmietanowe – jak zrobić?
-
1.
Fileta myjemy, osuszamy, kroimy w kawałki i lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawa uniwersalna. Na każdym kotlecie kładziemy kawałek serka topionego i zwijamy. Posypujemy delikatem. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. -
2.
Śmietanę, keczup i koncentrat pomidorowy mieszamy na jednolity sos i zalewamy dewolaje. Chwilę dusimy.
Dewolaje w sosie
dodatkowe informacje – Dewolaje śmietanowe
Dewolaje śmietanowe podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki z szynki ze szpinakiem i serkiem
Następny przepis: Waflowe roladki na słono