Deser bananowo - czekoladowy

Deser bananowo – czekoladowy

Zmagasz się z nagłym apetytem na coś słodkiego? Deser bananowo – czekoladowy to szybka, łatwa i pyszna receptura, której nie można odmówić. Dosłownie roztapia się w ustach, zapewniając idealne połączenie słodyczy banana i intensywnego smaku czekolady. Ten deser, w którym żaden składnik nie jest zbędny, to pyszna mieszanka, która dostarcza niezapomnianych chwil kulinarnych. W pełni wykorzystując połączenie tych dwóch składników, stworzysz nie tylko estetycznie atrakcyjny deser, ale również niebo w gębie dla każdego miłośnika słodyczy. Przygotuj się na bananowo-czekoladowe doznania smakowe!

Składniki:

  • 100 gramów kaszy jaglanej
  • 1 dojrzały banan
  • łyżka miodu
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1/2 szklanki mleka
  • garść orzechów włoskich

Deser bananowo – czekoladowy – jak zrobić?

  1. Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Odcedzamy i jeszcze ciepłą blendujemy wraz z bananem, miodem i mlekiem. Orzechy lekko rozkruszamy.
  3. Do 1/3 masy dodajemy kakao oraz część orzechów (zostawiamy trochę do posypania). Dokładnie mieszamy.
  4. Na dno słoiczka wykładamy jasną masę, następnie czekoladową i ponownie jasną i czekoladową. Posypujemy orzechami.

xxxx – dodatkowe informacje

Najlepiej smakuje następnego dnia.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: deser bananowo truskawkowy
Następny przepis: Deser z herbatnikami i cytrynową pianką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode