Deser bananowo – czekoladowy
Zmagasz się z nagłym apetytem na coś słodkiego? Deser bananowo – czekoladowy to szybka, łatwa i pyszna receptura, której nie można odmówić. Dosłownie roztapia się w ustach, zapewniając idealne połączenie słodyczy banana i intensywnego smaku czekolady. Ten deser, w którym żaden składnik nie jest zbędny, to pyszna mieszanka, która dostarcza niezapomnianych chwil kulinarnych. W pełni wykorzystując połączenie tych dwóch składników, stworzysz nie tylko estetycznie atrakcyjny deser, ale również niebo w gębie dla każdego miłośnika słodyczy. Przygotuj się na bananowo-czekoladowe doznania smakowe!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 100 gramów kaszy jaglanej
- 1 dojrzały banan
- łyżka miodu
- 2 łyżeczki kakao
- 1/2 szklanki mleka
- garść orzechów włoskich
Deser bananowo – czekoladowy – jak zrobić?
- Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
- Odcedzamy i jeszcze ciepłą blendujemy wraz z bananem, miodem i mlekiem. Orzechy lekko rozkruszamy.
- Do 1/3 masy dodajemy kakao oraz część orzechów (zostawiamy trochę do posypania). Dokładnie mieszamy.
- Na dno słoiczka wykładamy jasną masę, następnie czekoladową i ponownie jasną i czekoladową. Posypujemy orzechami.
xxxx – dodatkowe informacje
Najlepiej smakuje następnego dnia.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: deser bananowo truskawkowy
Następny przepis: Deser z herbatnikami i cytrynową pianką