Danie ze szpinakiem i jajkami
Wielbiciele szpinaku docenią niezwykle prosty i pełen smaku przepis na danie ze szpinakiem i jajkami. Dla niego potrzebny jest zarówno świeży, jak i mrożony szpinak, dzięki czemu można go zrobić o każdej porze roku. Dzięki dodatku aromatycznego czosnku, danie nabiera głębi i wyrazistości, jednocześnie zachowując naturalną soczystość szpinaku. Jajko to świeży akcent, który doskonale łączy się ze smakiem warzyw. Przepis na szpinak z jajkiem to doskonałe połączenie prostoty i wyrafinowanej kuchni. Spróbuj – naprawdę warto!
admin
Składniki:
- 1 paczka mrożonego szpinaku rozdrobnionego
- 5 jajek
- Pieprz, sól, vereta lub kucharek
- 4 ząbki czosnku
- Tłuszcz w niewielkiej ilości
Danie ze szpinakiem i jajkami – jak zrobić?
- Na patelnię dać niewielką ilość tłuszczu a najlepiej masło około 1 łyżki. Gdy masło lub inny tłuszcz się rozpuści dodać szpinak może być zamrożony lub odmrożony. Gdy już się chwilę podgrzeje, wbijamy jajka, dodajemy przyprawy i przeciśnięty czosnek. Mieszamy tak długo, aż jajko się zetnie. Smacznego.
Dodatkowe informacje – Danie ze szpinakiem i jajkami
Gdy pojawi się woda w szpinaku, mieszaj go i trzymaj na ogniu aż odparuje.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pomodori secchi con aglio e capperi czyli suszone pomidory
Następny przepis: Popcorn w karmelu