Danie ze szpinakiem i jajkami

Danie ze szpinakiem i jajkami

Wielbiciele szpinaku docenią niezwykle prosty i pełen smaku przepis na danie ze szpinakiem i jajkami. Dla niego potrzebny jest zarówno świeży, jak i mrożony szpinak, dzięki czemu można go zrobić o każdej porze roku. Dzięki dodatku aromatycznego czosnku, danie nabiera głębi i wyrazistości, jednocześnie zachowując naturalną soczystość szpinaku. Jajko to świeży akcent, który doskonale łączy się ze smakiem warzyw. Przepis na szpinak z jajkiem to doskonałe połączenie prostoty i wyrafinowanej kuchni. Spróbuj – naprawdę warto!

Składniki:

  • 1 paczka mrożonego szpinaku rozdrobnionego
  • 5 jajek
  • Pieprz, sól, vereta lub kucharek
  • 4 ząbki czosnku
  • Tłuszcz w niewielkiej ilości

Danie ze szpinakiem i jajkami – jak zrobić?

  1. Na patelnię dać niewielką ilość tłuszczu a najlepiej masło około 1 łyżki. Gdy masło lub inny tłuszcz się rozpuści dodać szpinak może być zamrożony lub odmrożony. Gdy już się chwilę podgrzeje, wbijamy jajka, dodajemy przyprawy i przeciśnięty czosnek. Mieszamy tak długo, aż jajko się zetnie. Smacznego.

Dodatkowe informacje – Danie ze szpinakiem i jajkami

Gdy pojawi się woda w szpinaku, mieszaj go i trzymaj na ogniu aż odparuje.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pomodori secchi con aglio e capperi czyli suszone pomidory
Następny przepis: Popcorn w karmelu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode