czekoladowe kulki z wiórkami kokosowymi
Podróże przestają być odległe marzeniemi za sprawą kulinarnych doświadczeń, które pozwalają nam na odkrywanie nowych smaków bez wychodzenia z domu. Nasze kulki czekoladowe z wiórkami kokosowymi przeniosą Was w rajskie zakątki tropikalnych wysp, gdzie króluje kokos. To połączenie gładkiej, aksamitnej czekolady z orzeźwiającym kokosem daje efekt nieziemsko smacznego deseru. Te kulki czekoladowo kokosowe są idealne na dowolną okazję – wyśmienite na deser, podwieczorek czy przekąskę na imprezę. Ich przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt zachwyca każdego. Zaskocz swoich bliskich tą egzotyczną, słodką przekąską.
admin
Składniki:
- 100-150 g herbatników
- 1/2 kostki margaryny
- 100 g wiórków kokosowych
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki cukru
Czekoladowe kulki z wiórkami kokosowymi – jak zrobić?
-
1.
Herbatniki rozdrobnić najlepiej zmielić lub utrzeć na tarce. Rozetrzeć margarynę w misce. Do tego wsypać starte herbatniki, dodać kakao i cukier. Z masy formujemy kulki i otaczamy wiórkami. Smacznego!
Sposób przygotowania:
- Rozdrobić herbatniki, najlepiej je zmielić lub utrzeć na tarce.
- Rozetrzeć margarynę w misce.
- Do misy z margaryną dodać starte herbatniki, kakao i cukier.
- Z powstałej masy formować kulki.
- Otaczać kulki wiórkami kokosowymi.
- Smacznego!
Słowa kluczowe: kulki czekoladowe z wiórkami kokosowymi, kulki czekoladowo kokosowe, kulki czekoladowe z kokosem
czekoladowe kulki z wiórkami kokosowymi – dodatkowe informacje
Najlepiej odstawić je do lodówki na min 30 minut, schłodzone smakują o niebo lepiej!
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Czekoladowe jajka z mascarpone i konfiturą morelową
Następny przepis: Czekoladowe lizaki