czekoladowe kulki z wiórkami kokosowymi

czekoladowe kulki z wiórkami kokosowymi

Podróże przestają być odległe marzeniemi za sprawą kulinarnych doświadczeń, które pozwalają nam na odkrywanie nowych smaków bez wychodzenia z domu. Nasze kulki czekoladowe z wiórkami kokosowymi przeniosą Was w rajskie zakątki tropikalnych wysp, gdzie króluje kokos. To połączenie gładkiej, aksamitnej czekolady z orzeźwiającym kokosem daje efekt nieziemsko smacznego deseru. Te kulki czekoladowo kokosowe są idealne na dowolną okazję – wyśmienite na deser, podwieczorek czy przekąskę na imprezę. Ich przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt zachwyca każdego. Zaskocz swoich bliskich tą egzotyczną, słodką przekąską.

Składniki:

  • 100-150 g herbatników
  • 1/2 kostki margaryny
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki cukru

Czekoladowe kulki z wiórkami kokosowymi – jak zrobić?

  1. 1.

    Herbatniki rozdrobnić najlepiej zmielić lub utrzeć na tarce. Rozetrzeć margarynę w misce. Do tego wsypać starte herbatniki, dodać kakao i cukier. Z masy formujemy kulki i otaczamy wiórkami. Smacznego!

Sposób przygotowania:

  1. Rozdrobić herbatniki, najlepiej je zmielić lub utrzeć na tarce.
  2. Rozetrzeć margarynę w misce.
  3. Do misy z margaryną dodać starte herbatniki, kakao i cukier.
  4. Z powstałej masy formować kulki.
  5. Otaczać kulki wiórkami kokosowymi.
  6. Smacznego!

Słowa kluczowe: kulki czekoladowe z wiórkami kokosowymi, kulki czekoladowo kokosowe, kulki czekoladowe z kokosem

czekoladowe kulki z wiórkami kokosowymi – dodatkowe informacje

Najlepiej odstawić je do lodówki na min 30 minut, schłodzone smakują o niebo lepiej!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Czekoladowe jajka z mascarpone i konfiturą morelową
Następny przepis: Czekoladowe lizaki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode